Szybko zrobicie salsę z awokado a wędzony łosoś sam wskakuje na chlebek.
Zatem do dzieła, robimy smakowite kanapki.
Szybkie kanapki.
Składniki:
- 6 kromek pełnoziarnistego chleba tostowego
- 100 g wędzonego łososia w plastrach
- listki świeżej kolendry do posypania
Salsa:
- 2 dojrzałe awokado
- 1 żółty pomidor
- 1 czerwona cebula
- sól morska
- pieprz cytrynowy
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka octu jabłkowego
Przygotowanie salsy:
- Wszystkie składniki na salsę: pomidora, cebulę, czosnek - drobniutko posiekałam.
- Awokado przekroiłam wzdłuż, wyjęłam pestkę, wydrążyłam miąższ i rozgniotłam go widelcem, skropiłam octem.
- Dodałam miąższ awokado do posiekanych warzyw, doprawiłam solą i pieprzem do smaku, wymieszałam.
Przygotowanie kanapek:
- Kromki pieczywa podpiekłam z obu stron na suchej patelni.
- Nałożyłam na nie porcję salsy, plaster łososia i posypałam kolendrą.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Oliwki |
3 komentarze
Omnomnomnomnomm! Pyszności, uwielbiam takie kanapeczki ;)
OdpowiedzUsuńMiło mi to czytać.
UsuńCzas to zmienić Agnieszko, polecam w tym wydaniu.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.