Są puszyste i delikatne a podane z sosem czekoladowym i borówkami smakują obłędnie.
Czy będziecie je jeść na śniadanie czy na deser? nie ma to żadnego znaczenia, znikną szybko.
Placuszki bananowe.
Składniki:
- 190 dojrzałych bananów
- 100 g mąki bio z samopszy
- 70 g semoliny drobnej
- 1 jajo L
- 75 g jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki sody
- olej do smażenia
- borówki amerykańskie
- sos czekoladowy
Przygotowanie placków:
- Do misy malaksera włożyłam obrane banany, wlałam jogurt, dodałam jajo, zmiksowałam.
- Potem dodałam obie mąki i sodę, ponownie zmiksowałam.
- Można oczywiście robić to wszystko widelcem, też będzie ok, ale ja się chyba uzależniłam od malaksera.
- Na rozgrzany olej nakładałam porcje ciasta i na niewielkim ogniu smażyłam placki z obu stron na złoty kolor.
- Na talerzu polałam sosem i posypałam borówkami.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Gdzieś w Karkonoszach |
1 komentarze
Dziękuję.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.