Boczek, pokrojony w paseczki, papryczka chili dla ostrości i orzechowa rukola.
To wszystko wymieszane z makaronem.
Polecam szybki obiad.
Makaron z boczkiem.
Składniki:
- 250 g spaghetti pełnoziarnistego
- 125 g boczku wędzonego
- 1/2 papryczki chili
- 3 ząbki czosnku
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- garść rukoli
- 2 - 3 łyżki wody z gotowania makaronu
Przygotowanie dania:
- Pokroiłam boczek w paseczki i wysmażyłam go na suchej patelni.
- Dodałam do niego plasterki czosnku oraz krążki papryczki chili, smażyłam minutę.
- Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam, wrzuciłam na patelnię, dolałam 2 -3 łyżki wody z gotowania makaronu.
- Wyłożyłam na talerz, posypałam rukolą i grubo świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Smacznego.
Pomysł autorski.
"Podróże małe i duże"
Jesienna hortensja |
2 komentarze
Świetny przepis! Kocham prostotę w kuchni. Piękny kieliszek! Pozdrawiam!^^
OdpowiedzUsuńCieszę się że przepis przypadł Ci do gustu. Pozdarwiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.