Pasta jest delikatna, smakuje wybornie, śniadanie z jej udziałem jest znakomitym posiłkiem.
Pastę robi się tyle co ugotowanie, wystudzenie i obranie jaj, potem to jeszcze doprawić i gotowe.
Lubicie takie pasty?
Pasta z jaj.
Składniki:
- 4 jaja
- 1 mała cebulka
- 1 łyżka keczupu pikantnego
- 2 łyżki gęstej śmietany 12 %
- sól morska
- ulubione kiełki do podania
Przygotowanie pasty:
- Jaja ugotowałam na twardo, zalałam zimną wodą, ostudziłam i obrałam.
- Jaja starłam na tarce o małych oczkach, tak samo starłam cebulkę.
- Potem dodałam keczup i śmietanę oraz sól i dokładnie wymieszałam.
- Podałam na pieczywie chrupkim żytnim z kiełkami.
Smacznego.
Przepis z książki Smacznie i zdrowo od rana do wieczora z 1988 r.
"Podróże małe i duże"
Gazony kwiatowe |
2 komentarze
Fajne są takie pasty. U mnie opcja bez śmietany.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)
Lubię czasem sobie zrobić do śniadania taką pastę, proste a jakie pyszne. Pozdrawiam cieplutko! :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.