Pyszny on jest i latem i wiosną i jesienią.
Rabarbar dostępny jest prawie przez cały rok więc nie ma problemu, mango także jest na półkach przez cały rok.
Polecam zatem pyszny napój.
Jogurtowy napój.
Składniki:
- 250 g rabarbaru
- 1 dojrzałe mango
- 2 łyżki masła klarowanego
- 400 g jogurtu naturalnego 0%
- 5 - 6 łyżek miodu lub jak lubicie słodsze to więcej
- 1/2 szklanki wody
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne
Przygotowanie napoju:
- Rabarbar umyłam i pokroiłam na mniejsze kawałki, podsmażyłam na maśle aż całkiem zmiękł.
- Jogurt wlałam do kielicha blendera, dodałam rozprażony rabarbar, zmiksowałam.
- Mango obrałam i dołożyłam do jogurtu, wlałam wodę, dodałam miód i pieprz cayenne i ponownie zmiksowałam.
- Rozlałam do szklaneczek, można wrzucić kostki lodu.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kulki cisu |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.