środa, 13 maja 2020

Napój jogurtowy mango - rabarbar

Ten napój napoi, odżywi i doda energii.
Pyszny on jest i latem i wiosną i jesienią.
Rabarbar dostępny jest prawie przez cały rok więc nie ma problemu, mango także jest na półkach przez cały rok.
Polecam zatem pyszny napój.
Jogurtowy napój.


Składniki:

  • 250 g rabarbaru
  • 1 dojrzałe mango
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 400 g jogurtu naturalnego 0%
  • 5 - 6 łyżek miodu lub jak lubicie słodsze to więcej
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne

Przygotowanie napoju:

  • Rabarbar umyłam i pokroiłam na mniejsze kawałki, podsmażyłam na maśle aż całkiem zmiękł.
  • Jogurt wlałam do kielicha blendera, dodałam rozprażony rabarbar, zmiksowałam.
  • Mango obrałam i dołożyłam do jogurtu, wlałam wodę, dodałam miód i pieprz cayenne i ponownie zmiksowałam.
  • Rozlałam do szklaneczek, można wrzucić kostki lodu.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kulki cisu

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.