sobota, 16 maja 2020

Grillowana biała kiełbasa z miodem

Jako że maj jest miesiącem grillowym to nawet dla tych co nie mogą nigdzie grilla rozpalić, przysmaki z grilla można zaserwować.
Wystarczy patelnia grillowa lub grill elektryczny lub płyta grillowa.
Zawsze coś w domu się znajdzie.
Dziś moja propozycja to kiełbasa biała, surowa i pachnąca.
Posmarowana potem musztardą z miodem smakuje wybornie a do popijania barszczyk biały na zakwasie.
Polecam gorąco.
Grillowana kiełbasa.


Składniki:

  • 4 surowe białe kiełbaski

Pomada:

  • 2 łyżki musztardy stołowej
  • 1 łyżeczka miodu

Do podania:

  • ćwikła z chrzanem
  • chrzan
  • sałatka z pomidorów i ogórków
  • barszczyk biały


Przygotowanie:

  • Kiełbaski zalałam wodą i parzyłam 5 minut, po czym wyjęłam z wody, osuszyłam i ułożyłam na rozgrzanej płycie grillowej.
  • Kiełbaski nakłułam nożem w kilku miejscach.
  • Grillowałam aż zrobiły się rumiane po obu stronach.
  • Musztardę wymieszałam z miodem i pod koniec grillowania posmarowałam kiełbaski pomadą i chwilę jeszcze podpiekałam.
  • Po zdjęciu kiełbasy z rusztu, jeszcze raz posmarowałam pomadą.
  • Z wody z pod parzenia kiełbasy ugotowałam barszczyk biały do popijania.
  • Podałam kiełbasę z sałatką z ogórków i pomidorów oraz z chrzanem i ćwikłą.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Krwiopijcy

3 komentarze

  1. Wow!
    Zamarzyłam o takiej kiełbasce. Bardzo rzadko kupujemy w sklepie wędliny ale w przyszłym tygodniu zrobimy wyjątek.
    Serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Az ślinka cieknie!! Genialny przepis, koniecznie muszę wypróbować!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger