Wystarczy patelnia grillowa lub grill elektryczny lub płyta grillowa.
Zawsze coś w domu się znajdzie.
Dziś moja propozycja to kiełbasa biała, surowa i pachnąca.
Posmarowana potem musztardą z miodem smakuje wybornie a do popijania barszczyk biały na zakwasie.
Polecam gorąco.
Grillowana kiełbasa.
Składniki:
- 4 surowe białe kiełbaski
Pomada:
- 2 łyżki musztardy stołowej
- 1 łyżeczka miodu
Do podania:
- ćwikła z chrzanem
- chrzan
- sałatka z pomidorów i ogórków
- barszczyk biały
Przygotowanie:
- Kiełbaski zalałam wodą i parzyłam 5 minut, po czym wyjęłam z wody, osuszyłam i ułożyłam na rozgrzanej płycie grillowej.
- Kiełbaski nakłułam nożem w kilku miejscach.
- Grillowałam aż zrobiły się rumiane po obu stronach.
- Musztardę wymieszałam z miodem i pod koniec grillowania posmarowałam kiełbaski pomadą i chwilę jeszcze podpiekałam.
- Po zdjęciu kiełbasy z rusztu, jeszcze raz posmarowałam pomadą.
- Z wody z pod parzenia kiełbasy ugotowałam barszczyk biały do popijania.
- Podałam kiełbasę z sałatką z ogórków i pomidorów oraz z chrzanem i ćwikłą.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Krwiopijcy |
3 komentarze
Wow!
OdpowiedzUsuńZamarzyłam o takiej kiełbasce. Bardzo rzadko kupujemy w sklepie wędliny ale w przyszłym tygodniu zrobimy wyjątek.
Serdecznie pozdrawiam:)
Ależ mi miło Łucjo. Będzie Wam smakowała, pozdrawiam.
UsuńAz ślinka cieknie!! Genialny przepis, koniecznie muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.