Nam smakowały bardzo, zachęcam również do wypróbowania.
Warzywa tak przygotowane są chrupiące, pachnące i z przyjemnością się je zajada, podkradając kolejny szaszłyk.
Polecam gorąco dla wegan i wegetarian.
Szaszłyki z warzyw.
Składniki:
- 200 g papryczek Padrón
- 1 czerwona papryka
- 1 średnia cukinia
- kilka niedużych cebulek
- 1 łyżka przyprawy do grilla lub inne ulubione zioła
- 3 łyżki oliwy
Dodatkowo:
- sos Wędzony pieprz lub inny do szaszłyków
- patyczki drewniane wcześniej namoczone w zimnej wodzie
Przygotowanie szaszłyków:
Paprykę pokroiłam na kawałki, cebulki małe na ćwiartki, większe na połówki.
Papryczki zostawiłam w całości.
Cukinię umyłam i razem ze skórką pokroiłam w plastry.
Wszystkie warzywa skropiłam oliwą i posypałam przyprawą do grilla, wymieszałam.
Warzywa na przemian nadziewałam na patyczki do wyczerpania warzyw.
Grillowałam na płycie grillowej ze wszystkich stron aż stały się upieczone ale chrupiące.
Podałam z sosem Wędzony Pieprz, jest pyszny ale tutaj pełna dowolność.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Kościół św. Augustyna w Bratoszewicach woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.