Porcja nie za duża, bo spotkania rodzinne pokonał coronavirus, więc dużo jedzenia nie róbcie, aby się nie marnowało potem.
Taki tatar jest przepyszny, warto wypróbować.
Tatar ze śledzia.
Składniki:
- 4 filety śledziowe
- 1 cebula
- płaska łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 4 żółtka ugotowane na twardo
- słodka papryka
- pieprz czarny
- 1 łyżka kaparów
Przygotowanie tatara:
- Śledzie wymoczyłam w wodzie ok. 2 godzin, po godzinie zmieniłam wodę.
- Potem je osączyłam, osuszyłam i pokroiłam w drobna kostkę.
- Koncentrat pomidorowy wymieszałam z musztardą, posiekaną cebulą, posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.
- Dodałam śledzie, kapary, dokładnie wymieszałam, doprawiłam solą i pieprzem.
- Na talerzu ułożyłam porcję tatara, posypałam pokruszonym żółtkiem.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Pałac w Kościelcu woj. wielkopolskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.