Jeśli takowe posiadacie to zakasujemy rękawy i robimy obiad.
Danie jest pyszne i warto pokusić się o jego przyrządzenie.
Makaron z boczkiem.
Składniki:
- 1 średni por
- 100 g boczku
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- natka pietruszki do posypania
- szczypior do posypania
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu teriyaki
- 250 g makaronu tagliatelle z chili
- pieprz czarny
- 80 g kulek mozzarelli
Przygotowanie makaronu:
- Boczek pokroiłam w paseczki i wysmażyłam na patelni.
- Jak boczek stał się chrupiący dodałam na patelnię pokrojony w plasterki por, oraz obie papryki również pokrojone, tylko w paseczki.
- Wlałam sos ostrygowy i teriyaki.
- Smażyłam aż por zmięknął a papryka stała się szklista.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Makaron ugotowałam al'dente i wymieszałam z warzywami.
- Na talerzu posypałam kulkami mozzarelli, posiekana natką i szczypiorem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac Wojanów woj. dolnośląskie |
4 komentarze
Wygląda to po prostu cudownie, muszę wypróbować przepis!
OdpowiedzUsuńPotem napisz czy smakowało? w prostocie siła.
UsuńŚwietny pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńPolecam serdecznie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.