Schab tak przyrządzony jest aromatyczny, soczysty, przepyszny.
Ja tutaj użyłam świeżych jeżyn, natomiast mrożone też będą idealne.
Schab z jeżynami.
Składniki:
- 500 g schabu w plastrach bez kości
- 200 g jeżyn
- 4 - 5 łyżek sosu sojowego ciemnego
- 25 ml whiskey
- sól morska
- 1 łyżka masła klarowanego
Przygotowanie dania:
- Mięso umyłam, osuszyłam, posoliłam.
- Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam mięso z każdej strony 3 minuty.
- Teraz na patelnię wrzuciłam jeżyny, wlałam sos sojowy i gotowałam 5 minut.
- Na koniec wlałam whiskey i gotowałam aż alkohol odparował a smak został na patelni.
- Podałam z ziemniakami.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kwiaty lata |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.