Piwo karmelowe w tych plackach sprawdziło się znakomicie.
Z owocami smakują wyśmienicie, z konfiturą czy powidłami też będą przepyszne.
Polecam gorąco.
Piwne racuszki.
Składniki:
- 2 jaja "L"
- 200 ml piwa karmelowego
- 2 szklanki mąki orkiszowej razowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jabłka starte na tarce
- olej do smażenia
- borówki i truskawki do podania
Przygotowanie placków:
- Umyłam i starłam na tarce jabłka wraz ze skórką.
- Wymieszałam je z jajami i piwem.
- Teraz dodałam mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszałam.
- Na patelni rozgrzałam olej i na gorący nakładałam porcje masy, smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z truskawkami i borówkami.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Karpnikach woj. dolnośląskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.