niedziela, 19 kwietnia 2020

Pity po chorwacku

Jak zrobić chlebki pita już Wam przedstawiałam, jednak dla leniwych wystarczy zakupić je w sklepie.
Wybierajcie jednak bez konserwantów.
Do zrobienia dania użyłam chorwackiej kiełbasy Kulen i bałkańskiej pikantnej pasty Ajvar.
Szybko i zdrowo, śniadanie gotowe.
Chorwackie danie.


Składniki:

  • chlebki pita
  • pomidor
  • ogórek zielony
  • czerwona cebula
  • pasta Ajvar pikantna
  • cząstki papai
  • liście sałaty rzymskiej
  • chorwacka kielbasa Kulen


Przygotowanie dania:

  • Chlebki nakroiłam i podgrzałam w piekarniku lub w mikrofali.
  • Ogórka pokroiłam w plastry, pomidora również w plastry, tak samo cebulę.
  • Kiełbasę pokroiłam w skośne plastry.
  • Papaję pokroiłam w słupki.
  • Do środka chlebka włożyłam łyżkę pasty, krążki cebuli, wepchnęłam liście sałaty, plastry pomidora, kiełbasy i ogórka oraz papaję.
  • Chlebki gotowe.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Jezioro Prespańskie Macedonia Północna

2 komentarze

  1. Mam nadzieję, że uda mi się dorwać ten chlebek :) Wygląda super!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne że kupisz, wkrótce podam przepis jak nie znajdziesz w sklepie.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.