Idealnie smakuje na kanapkach jako masło, idealna jest do wędlin i mięs.
Znakomicie smakuje również z warzywami surowymi i pieczonymi.
Pasta z chrzanu.
Składniki:
- 200 g półtłustego twarogu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki świeżo tartego chrzanu
- 5 - 6 rzodkiewek
- 3 łyżki uprażonych pestek dyni
- 1/2 pęczka szczypiorku
- pieprz świeżo mielony
- sól morska
- skórka otarta z 1/2 limonki
Przygotowanie pasty:
- Twaróg rozgniotłam widelcem, dodałam chrzan, starte na tarce rzodkiewki, posiekany szczypiorek, sól i pieprz oraz jogurt i dokładnie wymieszałam.
- Na koniec dodałam skórkę otartą z limonki, ponownie wymieszałam.
- Po wierzchu posypałam uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Muzealna Zajezdnia Brus woj. łódzkie |
2 komentarze
Czyli do mojego ulubionego twarożku ze szczypiorkiem i rzodkiewka dodać chrzanu. Proste i spróbuje.
OdpowiedzUsuńBędziesz zadowolona, jeśli lubisz chrzan.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.