Kilka składników razem tworzą pyszną całość.
Danie robi się szybko, jest aromatyczne, i bardzo smaczne, polecam gorąco.
Papryka to nośnik dużej ilości witaminy C, przyda się każdemu.
Papryka w śmietanie.
Składniki:
- 3 cebule czerwone
- 100 g papryczki hiszpańskiej Padrón
- 500 g czerwonej papryki
- 4 łyżki oleju
- 250 ml przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka jarzynki bio
- 150 ml śmietany 18 %
- 2 łyżki keczupu
- 2 ząbki czosnku
- szczypta tymianku
- szczypta rozmarynu
- sól morska
- pieprz
- 4 łyżki posiekanego szczypioru
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki
Przygotowanie dania:
- Paprykę pokroiłam w paski, cebulę w piórka, zielone papryczki pozostawiłam w całości.
- Na patelni rozgrzałam połowę oleju i podsmażyłam na nim papryczki Padrón, zdjęłam z patelni na którą wrzuciłam paprykę.
- Smażyłam aż stała się szklista, zdjęłam ją z patelni.
- Na patelnię wlałam resztę oleju i dodałam cebulę, dusiłam aż całkiem zmiękła.
- Teraz dodałam przecier, keczup, jarzynkę bio i śmietanę, zagotowałam.
- Na koniec dodałam suszone zioła, sól i pierz, gotowałam aż sos zgęstniał.
- Wrzuciłam paprykę czerwoną i zieloną i gotowałam 5 minut.
- Na talerzu posypałam szczypiorem i natka pietruszki.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zabytkowa wieża zegarowa z Chlewiskach woj. mazowieckie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.