Nie wiem czemu bo jest takie pyszne, ale do tego dorasta się z wiekiem - do smaku brokuła.
Ścieramy go na tarce o grubych oczkach i smażymy z innymi warzywami, jest przepyszny.
Omlet z brokuła.
Składniki:
- 1 mały brokuł
- 4 jaja XL
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 puszka - 65 g groszku zielonego
- 1/2 papryczki chili
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki ryżowej
Przygotowanie dania:
- Starłam na tarce brokuła, cebulę, czosnek.
- Dodałam posiekane chili, wymieszałam z jajami.
- Dodałam sól, pieprz i zielony groszek, wymieszałam.
- Na koniec dodałam mąkę ryżową i dokładnie wymieszałam.
- Na dużej patelni rozgrzałam olej i masło, wylałam masę, wyrównałam wierzch i smażyłam 3 minuty.
- Potem podzieliłam omlet na cztery części i dosmażałam jeszcze na małym ogniu 5 minut.
- Potem każdy kawałek przewróciłam na drugą stronę i dosmażałam na złoty kolor.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Pałac Biskupów Kujawskich w Wolborzu woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.