Reszta należy do zjadających, to tak trochę jak z naszym bigosem: kapusta musi być a potem to już dodajemy to co lubimy.
W moim dzisiejszym leczo jest dużo papryki, chorizo i pomidory z puszki, w efekcie wyszło przepyszne danie.
Zapraszam serdecznie.
Leczo.
Składniki:
- 280 g chorizo pikantnego
- 3 czerwone papryki
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- 2 białe papryki
- 1 cukinia ok. 430 g
- 2 duże cebule
- 1 papryczka chili
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka masła klarowanego
- 400 g pomidorów krojonych z ziołami z puszki
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 2 - 3 łyżki natki pietruszki
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
Przygotowanie lecza:
- Chorizo pokroiłam w plasterki.
- Papryki umyłam, osuszyłam, pokroiłam w spore kawałki.
- Cukinię umyłam, osuszyłam i wraz ze skórką pokroiłam w półplasterki.
- Cebulę pokroiłam w piórka.
- Chili drobno posiekałam.
- W dużym garnku rozgrzałam olej i masło klarowane i podsmażyłam na nich chorizo, cebulę, potem dodałam papryki i cukinię, smażyłam 5 minut.
- Teraz dodałam chili, pomidory, sól, pieprz i gotowałam 10 minut.
- Doprawiłam jeśli trzeba solą, wsypałam posiekaną natkę i obie papryki, gotowałam 5 minut.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Arboretum SGGW w Rogowie woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.