Trochę inwencji twórczej i mamy pyszne kanapki w kształcie trójkątów.
No to jak? zaczynamy naszą ucztę?
Indyjskie kanapki.
Składniki:
- pełnoziarniste tortille
- indyjski ser paneer
- ulubiona cienka kiełbasa
- mozzarella twarda
- ogórek zielony
Przygotowanie kanapek:
- Placek tortilli podgrzałam.
- Kiełbasę pokroiłam w plastry, mozzarellę w plastry.
- Ogórka obrałam i pokroiłam w słupki.
- Na tortilli wokół połowy brzegu ułożyłam plastry sera, na środku plasterki kiełbasy i wszystko posypałam pokruszonym paneerem.
- Paneer to indyjski biały ser twarogowy.
- Złożyłam placek na pól i grillowałam dociskając brzeg aż ser w środku ładnie się roztopił.
- Przekroiłam na trójkąty.
- Podałam od razu ze słupkami ogórka.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Wojanów woj. dolnośląskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.