Szybko coś chcemy zjeść podczas przygotowań świątecznych i nie mamy czasu ani zjeść, ani zrobić a tu z pomocą przychodzą te pyszności, polecam.
Przekąski z Hiszpanii.
Składniki:
- pełnoziarniste tortille
- plastry chorizo
- plastry sera Manchego
- kulka mozzarelli
- pikle z ogórków
- plastry szynki Jamon Serrano
Przygotowanie tapas:
- Pokroiłam w plastry mozzarellę, manchego, chorizo.
- Odcedziłam ogórki zalewy.
- Ułożyłam na suchej patelni placek tortilli, na nim plastry manchego i plastry Jamon Serrano, plastry chorizo,ogórki, równomiernie na całej powierzchni.
- Poukładałam plastry mozzarelli, można pokruszyć, wtedy ładniej sklei placki.
- Na wierzchu ułożyłam drugi placek tortilli, dociskając go do spodniego placka.
- Podgrzewałam chwilę, potem przewróciłam na druga stronę i jak ser całkiem się stopił zdjęłam z patelni i pokroiłam na trójkąty.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Majowy bezlilak |
2 komentarze
Wyszły świetne! Co prawda zamiast chorizo dałam zwykłą kiełbasę, ale w smaku prawdziwa petarda! Dzisiaj, ze względu na post zrobię z mozzarellą i pomidorami. :)
OdpowiedzUsuńNo i super, cieszę się że smakowały. Inwencja twórcza wskazana zawsze.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.