Chrupiąca kapusta, kalarepka i rzodkiewki smakują idealnie w tym zestawie.
Teraz na wiosnę dużo więcej zajadamy takich witamin.
Kapuściana surówka.
Składniki:
- 1 mała główka białej kapusty
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 średnia cukinia ok. 300 g
- 1 kalarepka
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 3 łyżki soku z cytryny
- szczypta soli
- 2 łyżeczki syropu klonowego
- 2 łyżki oleju
- pieprz do smaku
- 1 łyżka uprażonego sezamu
Przygotowanie surówki:
- Poszatkowałam kapustę.
- Rzodkiewki, cukinię i kalarepę starłam na tarce o grubych oczkach.
- Wymieszałam warzywa w misce.
- Dodałam posiekany koperek, sok z cytryny, syrop klonowy i olej, ponownie wymieszałam.
- Na koniec posypałam prażonym sezamem.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Tramwajowa Zajezdna Muzealna Brus woj. łódzkie |
2 komentarze
Już wiem jaką surówkę zaserwuje dzisiaj do obiadu :) Dzięki za inspiracje!
OdpowiedzUsuńPolecam się, smacznego życzę.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.