Spaghetti ulubione przez wielu z zieloną papryką i fasolką szparagową - może być mrożona, to obiad doskonały na wiosenne dni.
Popróbujcie i napiszcie potem jak smakowało? lubicie takie zielone dania?
Makaron wiosennie.
Składniki:
- 200 g spaghetti razowego
- 1 zielona papryka
- 3 łyżki masła
- 1 szalotka
- 150 g fasolki szparagowej zielonej
- 4 łyżki wiórków mozzarelli
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 1/2 średniej cukinii
Przygotowanie dania:
- Posiekałam szalotkę i zeszkliłam ją na maśle.
- Cukinie pokroiłam w półplasterki, paprykę w paski a fasolkę na mniejsze kawałki.
- Fasolkę blanszowałam w osolonej wodzie 3 minuty, odcedziłam.
- Do szalotki na patelnię wrzuciłam paprykę, smażyłam 1 minutę, dodałam fasolkę, smażyłam 5 minut, potem wrzuciłam cukinię i smażyłam jeszcze 4 minuty.
- Makaron ugotowałam w dużej ilości słonej wody al'dente.
- Do warzyw na patelni włożyłam ugotowany makaron, podlałam 3 łyżkami wody z jego gotowania, wymieszałam.
- Makaron przełożyłam na talerze, posypałam wiórkami mozzarelli, podałam dla kontrastu żółte pomidorki.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Roślinność Macedonii Północnej |
2 komentarze
Ciekawe spaghetti, w końcu coś nowego do wypróbowania.
OdpowiedzUsuńCieszę się że się podoba, smacznego.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.