Książka była wydana w roku 1988.
Jest w niej dużo potraw które wykorzystałam, rodem z PRL-u ale całkiem fajnych.
Dziś pasta do kanapek, można ją zajadać samą, jak twarożek, można użyć jej jako dip do warzyw.
Pasta kanapkowa.
Składniki:
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 1 puszka sardynek w oleju
- 1 strąk marynowanej papryki
- sól morska
- pieprz
- ulubione kiełki do podania
- pieczywo chrupkie
Przygotowanie pasty:
- Ugotowane jaja starłam na tarce, dodałam sardynki i trochę oleju z puszki, roztarłam widelcem.
- Paprykę posiekałam i dodałam do jaj.
- Na koniec dodałam sól i pieprz, wymieszałam.
- Podałam na chlebku chrupkim, żytnim z kiełkami.
Smacznego.
Przepis z PRL-u
"Podróże małe i duże"
Jezioro Prespańskie - Macedonia Północna |
2 komentarze
Świetny przepis, zasmakuje mi taka pasta. :) Śliczne zdjęcia. Pozdrawiam serdecznie, bądź pełna zdrowia. :***
OdpowiedzUsuńDużo zdrowia i Tobie, teraz jest nam bardzo ale to bardzo potrzebne.Pasta jest znakomita.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.