Taki omlet robi się szybciutko a dodać wystarczy do niego ulubione owoce, ja miałam morele.
Omlet jest pyszny, więc warto go zrobić i zajadać ze smakiem.
Omlet śniadaniowy.
Składniki:
- 1 duże jajo
- szczypta soli
- szczypta imbiru
- 4 łyżki mąki orkiszowej razowej
- 4 łyżki mąki orkiszowej jasnej T 630
- 1/2 proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 3/4 szklanki kefiru
- szczypta kurkumy
- morele do podania
- miód do podania
Przygotowanie:
- Do miski wbiłam jajo, potem dodałam sól, imbir, wymieszałam.
- Dodałam obie mąki, sodę, proszek do pieczenia i kurkumę, wymieszałam.
- Na koniec dodałam kefir tak aby powstała po wymieszaniu masa, gęstości śmietany.
- Wylałam masę na suchą patelnię bez tłuszczu i smażyłam na wolnym ogniu 7 - 8 minut z jednej strony.
- Podałam z cząstkami moreli, polane miodem.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Dworek w Przysusze woj. mazowieckie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.