Makaron zalewamy wrzątkiem i czekamy a w między czasie przygotowujemy resztę składników.
Pyszne danie na talerzu za kilkanaście minut, polecam.
Makaron po azjatycku z tofu i owcami morza.
Składniki:
- 180 g naturalnego tofu
- 1 łyżka sosu do sajgonek
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 papryczki chili
- 120 g mieszanki owoców morza w oleju
- olej z mieszanki owoców morza jw.
- 100 g papryczek Padrón
- 200 g makaronu ryżowego
- sezam do posypania
- sól morska
Przygotowanie dania:
- Makaron zalałam wrzącą, lekko osoloną wodą i zostawiłam na 5 minut.
- Czosnek i chili drobno posiekałam, papryczki pokroiłam w paski razem z ziarenkami.
- Tofu pokroiłam w kostkę i zalałam sosem ostrygowym i do sajgonek, odstawiłam na 10 minut, potem podsmażyłam na oleju z owoców morza.
- Na patelni wylądowały teraz papryczki i czosnek, smażyłam 2 minuty.
- Teraz dodałam owoce morza i chwilę podgrzewałam.
- Makaron odcedziłam i wrzuciłam na patelnię, podgrzałam i wymieszałam.
- Na talerzu posypałam sezamem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Wieczorowy Pałac Grudzińskich w Poddębicach woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.