Nadaje się do pieczywa zamiast masła czy do mięsa drobiowego.
Jest aromatyczny i smakuje wyśmienicie, polecam.
Składniki:
- 2 łyżki pasty sezamowej tahini
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 - 4 łyżki wody
- 1 mały ząbek czosnku
- sól morska
- pieprz
Przygotowanie pasty:
- Do misy blendera lub malaksera włożyłam pokrojony ząbek czosnku.
- Dodałam pastę sezamową i 1 łyżkę soku z cytryny, zmiksowałam na gładką pastę.
- Dodałam teraz wodę, najpierw 2 łyżki, sól i pieprz i ponownie zmiksowałam.
- Teraz jeśli sos jest z gęsty dodałam kolejną łyżkę wody i jeśli trzeba kolejną łyżkę soku z cytryny.
- Można maczać warzywa, można polać sosem warzywa, czy mięso.
- Polecam bo naprawdę jest pyszny.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Ratusz w Przedborzu woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.