Do tego wyszukałam pyszny makaron z chili.
Danie wyszło znakomite, polecam.
Inspiracją było danie z bloga Olgi Smile, lubię do niej zaglądać.
Krewetki z chorizo.
Składniki:
- 500 g krewetki olbrzymiej obranej
- 100 g kiełbasy chorizo pikantnej
- 1 mała papryczka chili
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła klarowanego
- 60 ml śmietanki słodkiej
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 200 g makaronu tagliatelle z chili
Przygotowanie dania:
- Rozmroziłam i umyłam krewetki.
- Chorizo pokroiłam w plastry, pokroiłam w plastry czosnek i drobniutko posiekałam chili.
- Na patelni rozgrzałam masło, podsmażyłam czosnek, chorizo.
- Teraz wrzuciłam krewetki i krótko, ok. 2 minuty z każdej strony podsmażałam, dodałam śmietankę, zagotowałam, aż zgęstniała.
- Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam, wrzuciłam na patelnię, wymieszałam.
- Posypałam posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Ciechocinek |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.