poniedziałek, 10 lutego 2020

Kapusta z kiełbasą bawarską i pomidorami

Szybki obiad, pożywny i bardzo smaczny.
Lubicie kiełbasę? a kapustę? jeśli tak to danie dla Was.
Szybko się przygotowuje i potem szybko znika.
Dużą rolę spełnia tutaj kiełbasa bawarska, lekko pikantna i pyszna.
Kapusta z kiełbasą.


Składniki:

  • 3/4 główki białej kapusty
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 200 ml passaty pomidorowej
  • 500 g kiełbasy bawarskiej
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 1 płaska łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżka majeranku
  • natka do posypania

Przygotowanie kapusty:

  • Poszatkowałam kapustę białą.
  • Kiełbasę pokroiłam na kawałki.
  • Cebulę pokroiłam w piórka i podsmażyłam na maśle klarowanym.
  • Dodałam kiełbasę i chwilę smażyłam.
  • Potem dodałam kapustę, wlałam passatę, dodałam sól i gotowałam aż kapusta zmiękła, jakieś 15 - 20 minut.
  • Doprawiłam do smaku, wsypałam kminek i majeranek, wymieszałam.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Skopje - Macedonia Północna

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.