Lubicie kiełbasę? a kapustę? jeśli tak to danie dla Was.
Szybko się przygotowuje i potem szybko znika.
Dużą rolę spełnia tutaj kiełbasa bawarska, lekko pikantna i pyszna.
Kapusta z kiełbasą.
Składniki:
- 3/4 główki białej kapusty
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki masła klarowanego
- 200 ml passaty pomidorowej
- 500 g kiełbasy bawarskiej
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 płaska łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżka majeranku
- natka do posypania
Przygotowanie kapusty:
- Poszatkowałam kapustę białą.
- Kiełbasę pokroiłam na kawałki.
- Cebulę pokroiłam w piórka i podsmażyłam na maśle klarowanym.
- Dodałam kiełbasę i chwilę smażyłam.
- Potem dodałam kapustę, wlałam passatę, dodałam sól i gotowałam aż kapusta zmiękła, jakieś 15 - 20 minut.
- Doprawiłam do smaku, wsypałam kminek i majeranek, wymieszałam.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Skopje - Macedonia Północna |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.