No tak, praktycznie sam się zrobił.
Polecam zabieganym i zapracowanym, szybko i treściwie na talerzu.
Gulasz z kurczaka.
Składniki:
- 300 g fileta z kurczaka
- 3 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- sól ziołowa
- olej do smażenia
- 200 g fasolki zielonej mrożonej
- 200 g mrożonego brokuła
- 1 czerwona papryka
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 łyżeczki mielonej trawy cytrynowej
- 100 ml passaty pomidorowej z bazylią
Przygotowanie dania:
- Kurczaka umyłam, osuszyłam, natarłam solą ziołową, sosem ostrygowym, pokroiłam w dużą kostkę i podsmażyłam na oleju na złoty kolor, podlałam sosem rybnym.
- Teraz dodałam różyczki brokuł, fasolkę i passatę oraz pokrojoną w dużą kostkę paprykę i dusiłam 5 - 6 minut, aż warzywa i kurczak stały się miękkie.
- Doprawiłam do smaku solą jeśli trzeba i wsypałam trawę cytrynową.
- Całość posypałam posiekanym koperkiem, podałam z proziakami.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kopalnia uranu w Kowarach woj. dolnośląskie |
2 komentarze
Bardzo zdrowe! Polecam ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.