czwartek, 6 lutego 2020

Gulasz z kurczaka z warzywami

Kiedy kurczaka połączyłam z warzywami, zrobił się przepyszny obiad.
No tak, praktycznie sam się zrobił.
Polecam zabieganym i zapracowanym, szybko i treściwie na talerzu.
Gulasz z kurczaka.


Składniki:

  • 300 g fileta z kurczaka
  • 3 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • sól ziołowa
  • olej do smażenia
  • 200 g fasolki zielonej mrożonej
  • 200 g mrożonego brokuła
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 łyżeczki mielonej trawy cytrynowej
  • 100 ml passaty pomidorowej z bazylią


Przygotowanie dania:

  • Kurczaka umyłam, osuszyłam, natarłam solą ziołową, sosem ostrygowym, pokroiłam w dużą kostkę i podsmażyłam na oleju na złoty kolor, podlałam sosem rybnym.
  • Teraz dodałam różyczki brokuł, fasolkę i passatę oraz pokrojoną w dużą kostkę paprykę i dusiłam 5 - 6 minut, aż warzywa i kurczak stały się miękkie.
  • Doprawiłam do smaku solą jeśli trzeba i wsypałam trawę cytrynową.
  • Całość posypałam posiekanym koperkiem,  podałam z proziakami.


Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kopalnia uranu w Kowarach woj. dolnośląskie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.