Delikatny twarożek z kiełkami rzeżuchy, z mnóstwem witaminy "C".
Polecam do szkoły czy pracy, idealnie pożywi.
Twarożek śniadaniowy.
Składniki:
- 500 g twarogu półtłustego
- 200 g śmietany kwaśnej 12 %
- sól różowa himalajska
- pieprz cytrynowy
- 10 - 12 rzodkiewek
- 2 dymki ze szczypiorem
- 1 łyżeczka kurkumy
- garść rzeżuchy
Przygotowanie twarożku:
- Twaróg włożyłam do miski i rozgniotłam widelcem, dodałam śmietanę i wymieszałam.
- Dodałam sól, pieprz cytrynowy i kurkumę, ponownie wymieszałam.
- Drobno posiekałam rzodkiewkę, dodałam do twarożku, tak samo jak dymkę i szczypiorek, wymieszałam.
- Przełożyłam do miseczek, posypałam grubo rzeżuchą.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Baranowie Sandomierskim woj. tarnobrzeskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.