niedziela, 5 stycznia 2020

Twarożek z kurkumą i rzeżuchą

Ojojoj, jakie dobre śniadanie w naszej miseczce.
Delikatny twarożek z kiełkami rzeżuchy, z mnóstwem witaminy "C".
Polecam do szkoły czy pracy, idealnie pożywi.
Twarożek śniadaniowy.


Składniki:

  • 500 g twarogu półtłustego
  • 200 g śmietany kwaśnej 12 %
  • sól różowa himalajska
  • pieprz cytrynowy
  • 10 - 12 rzodkiewek
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • garść rzeżuchy


Przygotowanie twarożku:

  • Twaróg włożyłam do miski i rozgniotłam widelcem, dodałam śmietanę i wymieszałam.
  • Dodałam sól, pieprz cytrynowy i kurkumę, ponownie wymieszałam.
  • Drobno posiekałam rzodkiewkę, dodałam do twarożku, tak samo jak dymkę i szczypiorek, wymieszałam.
  • Przełożyłam do miseczek, posypałam grubo rzeżuchą.


Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Baranowie Sandomierskim woj. tarnobrzeskie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.