Połączyłam tutaj sporo składników, które idealnie do siebie pasują i nadają sałatce głębi smaku.
Polecam gorąco na zimowe śniadania czy obiady.
Perliczka w sałatce.
Składniki:
- 1 szklanka upieczonego mięsa perliczki
- 1 pomidor
- 2 dymki ze szczypiorem
- 3 ogórki konserwowe
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 80 g rukoli
- 2 - 3 łyżki sosu słodko - kwaśnego
- 2 - 3 łyżki czarnych oliwek
- 1 dojrzałe awokado
- 2 - 3 łyżki oliwy
Przygotowanie sałatki:
- Porwałam mięso z perliczki - miałam upieczony filet.
- Jaja ugotowałam na twardo, wystudziłam, obrałam i pokroiłam na ćwiartki.
- Dymkę wraz ze szczypiorem pokroiłam w plasterki.
- Oliwki poprzekrawałam na pół.
- Ogórki pokroiłam na plastry, pomidora w ósemki.
- Awokado obrałam i pokroiłam w plasterki.
- Sos słodko - kwaśny wymieszałam z oliwą.
- Na talerzu ułożyłam rukolę, potem na niej resztę składników, całość polałam sosem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Krzyżówka z Parku Zdrojowego w Ciechocinku |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.