Dodałam aromatyczne pieczarki, kremowe awokado, rozpływającą się w ustach mozzarellę.
Sałatka wyszła wyśmienita, polecam gorąco.
Sałatka z kremowym awokado i mozzarellą.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- sok z 1/2 cytryny
- 200 g pieczarek
- 1 łyżka oleju
- 125 sera mozzarella
- 10 pomidorków koktajlowych
- 4 jaja na twardo
- 2 łyżki oliwy
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 2 - 3 gałązki świeżego oregano
- 2 - 3 łyżki posiekanego szczawiku lub szczawiu
Przygotowanie sałatki:
- Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam na cząstki.
- Awokado obrałam, wyjęłam pestkę i pokroiłam na plastry, skropiłam sokiem z cytryny.
- Mozzarellę pokroiłam w plastry.
- Pieczarki oczyściłam i pokroiłam w plastry, podsmażyłam na łyżce oleju na złoty kolor, przestudziłam.
- Posiekałam szczawik i oregano.
- Wszystkie składniki wymieszałam w misce i skropiłam oliwą, posypałam solą i pieprzem, wymieszałam ponownie.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Dworek w Wodzieradach |
2 komentarze
Hello Lovely,
OdpowiedzUsuńI'm always searching for new recipes. Thank you, your salad looks amazing.
Happy 2020
Elisabeth
Dzięki wielkie, polecam się.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.