To pyszne danie idealnie nada się na śniadanie w zimowe poranki.
Koniecznie do wypróbowania.
Pudding ryżowy.
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki ryżu arborio
- 400 ml mleczka kokosowego
- 350 ml mleka roślinnego - u mnie ryżowe
- szczypta soli
- garść płatków kokosowych
- 1/2 owocu mango
- 1/2 szklanki syropu z mango
Przygotowanie puddingu:
- Do garnka z grubym dnem wlałam mleczko kokosowe, mleko ryżowe, dodałam ryż i gotowałam na małym ogniu przez ok. 15 - 20 minut aż całkiem ryż się rozkleił.
- Potem dodałam syrop z mango, wymieszałam.
- Mango obrałam ze skórki, pokroiłam na kawałki.
- Płatki kokosowe podprażyłam na suchej patelni.
- Podałam pudding z płatkami kokosowymi i kawałkami mango.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zagłębie miodu - rzepakowe pola w maju |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.