Samo danie to dla mnie za mało, jednak jako półprodukt do zrobienia np. placków będzie znakomite.
Zaczynamy zatem smażyć placki?
Podałam je z sosem jogurtowo - czosnkowym i czipsami z chorizo, było pysznie.
Placki z fasolką.
Składniki:
- 1 puszka Danie na ciepło Bonduelle: Amerykańska Fasolka Barbecue - 430 g
- 2 jaja
- 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej T 630
- 1 łyżeczka sody
- olej do smażenia
Do podania:
- sos jogurtowo - czosnkowy
- chipsy z chorizo
Przygotowanie placków:
- Przełożyłam danie z puszki do miski, wymieszałam z jajami.
- Potem dodałam mąkę i sodę, dokładnie wymieszałam jeszcze raz.
- Na patelni rozgrzałam olej i na gorący nakładałam łyżką porcję masy, tworząc placki.
- Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Plastry chorizo wysmażyłam na suchej patelni.
- Podałam z czipsami z chorizo i sosem jogurtowo - czosnkowym.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Sobocie woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.