Poprawia też jakość snu i nastrój, dlatego warto ją zajadać we wszelakich daniach czy to słodkich czy ostrych.
Pamiętać należy jednak że dodajemy te bezcenne listki na sam koniec aby jak najwięcej tych dobrych składników w niej pozostało.
Dziś zapraszam na makaron z kurczakiem i bazylią, będzie pysznie.
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- 1 czerwona nieduża cebula
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 300 g szpinaku baby świeżego
- 1 doniczka bazylii
- 150 g serka kanapkowego śmietankowego
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- olej do smażenia
- 200 g makaronu typu papardelle - szerokie wstążki
Przygotowanie dania:
- Szpinak i bazylię umyłam, osuszyłam.
- Posiekałam czosnek i cebulę.
- Mięso pokroiłam w kostkę.
- Na patelni rozgrzałam olej, podsmażyłam mięso na złoty kolor.
- Potem dodałam cebulę i czosnek, smażyłam 3 minuty.
- Na koniec dodałam szpinak i bazylię, smażyłam 2 minuty.
- Zawartość patelni wymieszałam z serkiem, doprawiłam do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
- Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam i wrzuciłam na patelnię, wymieszałam.
- Podałam od razu.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Kościół w Łaniętach woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.