poniedziałek, 27 stycznia 2020

Jajecznica z rukolą i awokado

Jajecznica to jajecznica powiecie, ale czemu nie wzbogacić jej smaku dodatkami?
Ja tutaj dołożyłam rukolę i awokado, które idealnie podkręciły smak jajecznicy a jednocześnie śniadanie stało się bardziej odżywcze.
Polecam serdecznie.
Jajecznica z dodatkami.


Składniki:

  • 6 jaj
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • szczypta soli ziołowej
  • pieprz czarny
  • 1 szalotka
  • 1 dymka
  • 1 dojrzałe awokado
  • garść rukoli

Przygotowanie jajecznicy:

  • Jaja rozbiłam do miski, roztrzepałam, doprawiłam do smaku solą ziołową, pieprzem.
  • Dymkę i szalotkę pokroiłam w kosteczkę i podsmażyłam na maśle, wlałam jaja i smażyłam aż uzyskały odpowiednią konsystencję.
  • Awokado obrałam, pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do jajecznicy, wymieszałam.
  • Podałam z garścią rukoli.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Dworek w Starym Gostkowie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.