Ja tutaj dołożyłam rukolę i awokado, które idealnie podkręciły smak jajecznicy a jednocześnie śniadanie stało się bardziej odżywcze.
Polecam serdecznie.
Jajecznica z dodatkami.
Składniki:
- 6 jaj
- 1 łyżka masła klarowanego
- szczypta soli ziołowej
- pieprz czarny
- 1 szalotka
- 1 dymka
- 1 dojrzałe awokado
- garść rukoli
Przygotowanie jajecznicy:
- Jaja rozbiłam do miski, roztrzepałam, doprawiłam do smaku solą ziołową, pieprzem.
- Dymkę i szalotkę pokroiłam w kosteczkę i podsmażyłam na maśle, wlałam jaja i smażyłam aż uzyskały odpowiednią konsystencję.
- Awokado obrałam, pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do jajecznicy, wymieszałam.
- Podałam z garścią rukoli.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Dworek w Starym Gostkowie woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.