Aromatyczne chorizo, klejąca okra i fasolka w sosie pomidorowym to połączenie idealne.
Spróbujcie a nie pożałujecie.
Lubię takie nieoczywiste połączenia, aby potem stworzyły idealne danie.
Okra, fasolka, chorizo, danie idealne.
Składniki:
- 2 puszki fasoli białej pieczonej w sosie pomidorowym - 2 x 400 g
- 250 g okry
- 85 g pikantnego chorizo
- 150 g grzybów shimej brązowych
- 1 mała cebula czosnkowa
- kilka gałązek świeżego oregano
- sól morska
- pieprz czarny
- 1/2 szklanki wody
Przygotowanie dania:
- Będzie szybko i sprawnie.
- Od grzybów odcięłam końcówki, cebulę posiekałam.
- Chorizo pokroiłam w plasterki a okrę umyłam i pokroiłam na kawałki.
- Chorizo wrzuciłam do garnka i podsmażałam aż wytopił się tłuszcz.
- Dodałam teraz posiekaną cebulę, grzyby i chwilę smażyłam.
- Wlałam do garnka zawartość obu puszek, dolałam wodę, wrzuciłam okrę i dusiłam pod przykryciem aż okra zmiękła.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, posypałam listkami oregano.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Majowy bezlilak |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.