Pożywi organizm, ogrzeje wnętrze naszego brzucha i długo będziemy syci.
Polecam serdecznie.
Tosty śniadaniowe.
Składniki: 4 tosty
- 8 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
- 8 plastrów sera topionego cheddar w plastrach
- 1 dojrzałe awokado
- kiełki mieszanki rosyjskiej
- 4 jaja
- sól morska
- pieprz cytrynowy
Przygotowanie tostów:
- Awokado obrałam, wyjęłam pestkę, pokroiłam w plastry.
- Rozłożyłam kromki chleba, na każdej położyłam plaster sera,
- na nim plasterki awokado.
- Złożyłam po dwie kromki,
- docisnęłam i smażyłam na suchej patelni z obu stron, aż ładnie się zrumieniły.
- Jaja usmażyłam na suchej patelni i na każdym toście ułożyłam jajo, posypałam solą i pieprzem cytrynowym i kiełkami mieszanki rosyjskiej.
- Na konie pokroiłam w trójkąty.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Czerwcowe łąki makowe |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.