Przepis pochodzi z książki "Potrawy z różnych stron świata".
Szpinak tak podany jest pachnący i soczysty, zachęcam do spróbowania.
Szpinak po birmańsku.
Składniki:
- 500 g świeżego szpinaku
- 1 mała cebula
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki pasty sardelowej lub 2 fileciki anchois
- szczypta ostrej papryki
- szczypta szafranu
Przygotowanie szpinaku:
- Szpinak umyłam i osuszyłam, pokroiłam w paski.
- Posiekałam czosnek i cebulę.
- Na patelni rozgrzałam olej, wrzuciłam cebulę i czosnek, smażyłam minutę.
- Dodałam szpinak, smażyłam aż puścił soki.
- Dodałam paprykę, posiekane anchois i szafran, smażyłam około 2 minut.
- Podałam szpinak z jajem sadzonym i pure z ziemniaków.
Smacznego.
Przepis z książki "Potrawy z różnych stron świata".
"Podróże małe i duże"
Zamek w Tarnobrzegu - Dzikowie woj. podkarpackie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.