Jak zwał, tak zwał aby było to z ryżu.
Pestki granatu to idealne połączenie z mlekiem ryżowym, polecam.
Owsianka na śniadanie.
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych bio
- 2 i 1/2 szklanki mleka ryżowego/napoju ryżowego
- 1 dojrzały banan
- 1/2 szklanki rodzynków
- pestki z 1 granatu
Przygotowanie owsianki:
- Płatki owsiane wsypałam do garnka, dodałam rodzynki, zalałam mlekiem ryżowym i odstawiłam na 15 minut.
- Po tym czasie gotowałam płatki około 5 minut aż się lekko rozkleiły.
- Dodałam pokrojonego w kostkę banana, wymieszałam.
- Posypałam pestkami granatu.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Brama Warszawska w Opatowie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.