Spróbujcie koniecznie na śniadanie czy na obiad, będzie wyśmienity.
Omlet owsiany.
Składniki:
- 2 duże jaja
- 3 pełne łyżki płatków owsianych bio
- 1 małe jabłko
- szczypta proszku do pieczenia
- olej do smażenia
- dżem brzoskwiniowy do podania
Przygotowanie omletu:
- Płatki zmiksowałam na gruboziarnistą mąkę.
- Jabłko obrałam, pokroiłam i zmiksowałam na papkę, dodałam mąkę, jaja, proszek do pieczenia i wymieszałam wszystko dokładnie.
- Na patelni rozgrzałam olej i wylałam na gorący masę na omlet.
- Smażyłam pod przykryciem aż brzegi zaczęły odchodzić od ścianek patelni.
- Przewróciłam na drugą stronę i chwilę dosmażałam.
- Podałam z dżemem brzoskwiniowym.
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Dworek w Lubieniu Kujawskim woj. kujawsko - pomorskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.