Zachęcam wszystkich do spróbowania, omlet jest puszysty i delikatny, znakomity.
Omlet z bananami.
Składniki:
- 120 g jogurtu greckiego
- 2 jaja
- 40 g mąki pszennej T 1050
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- szczypta soli
- 1 banan
Przygotowanie omletu:
- Jaja roztrzepałam z jogurtem i szczyptą soli.
- Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia.
- Połączyłam masę jajeczną z mąką, dokładnie wymieszałam.
- Na patelni rozgrzałam olej i wylałam masę.
- Smażyłam na średnim ogniu aż omlet się ściął.
- Banana obrałam i pokroiłam w plasterki.
- Połowę plastrów banana ułożyłam na ściętym omlecie, lekko je wciskając.
- Obróciłam omlet na druga stronę i chwilę dosmażałam.
- Na talerzu udekorowałam resztą plasterków banana.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Na Rynku w Tarnobrzegu |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.