Urzekło też mnie, uwielbiam zielone papryczki Padrón i ich lekko goryczkowaty smak.
Z makaronem smakują wybornie.
Muszelki z hiszpańskimi papryczkami.
Składniki:
- 250 g makaronu muszelki
- 200 g papryczek Padrón
- 3 ząbki czosnku
- 5 - 5 łyżek oliwy extra vergine
- sól gruboziarnista
- listki roszponki do podania
Przygotowanie dania:
- Makaron ugotowałam al'dente.
- Papryczki umyłam i dokładnie osuszyłam.
- Rozgrzałam oliwę i podsmażyłam na niej papryczki w całości.
- Potem pod koniec smażenia wrzuciłam pokrojony w plasterki czosnek, smażyłam 30 sekund.
- Na patelnię wrzuciłam makaron, wymieszałam, posypałam gruboziarnistą solą.
- Podałam z roszponką.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Rzeka Grabia w Zielęcicach woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.