Smakowały wybornie więc i Wam podaję przepis.
Na listopadowe chłodne dni takie kanapki ucieszą domowników, polecam.
Ciepłe kanapki na śniadanie.
Składniki:
- kromki chleba pełnoziarnistego
- plastry szynki wysmażonej na suchej patelni
- jajo
- bułka tarta
- masło klarowane
- sól morska
- pieprz
- pomidor
- kiełki jarmużu
- listki bazylii
Przygotowanie kanapek:
- Jajo roztrzepałam z solą i pieprzem.
- Kromki chleba maczałam w jaju, potem w bułce tartej i smażyłam na maśle klarowanym z obu stron na złoty kolor.
- Plastry szynki wysmażyłam na suchej patelni.
- Na obsmażoną kromkę chleba nałożyłam plaster szynki, plaster pomidora, ułożyłam kiełki jarmużu i listki bazylii.
- Podałam od razu jeszcze ciepłe.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Baranowie Sandomierskim woj. podkarpackim |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.