Idealne śniadanie, idealny posiłek do szkoły czy pracy.
Podałam z dżemem wiśniowym i brzoskwiniowym.
Wy podajcie Wasze ulubione dodatki.
Placuszki jogurtowe z dżemem.
Składniki:
- 2 jaja
- 150 g mąki orkiszowej jasnej T 630
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżka ksylitolu lub cukru trzcinowego
- 250 g jogurtu naturalnego
- olej do smażenia
- dżem wiśniowy
- dżem brzoskwiniowy
Przygotowanie racuchów:
- Do miski wlałam jogurt, dodałam jaja, wymieszałam.
- Teraz dodałam sodę, proszek do pieczenia, ksylitol i mąkę i dokładnie wymieszałam.
- Smażyłam na rozgrzanym oleju nakładając porcje masy.
- Racuchy smażyłam z obu stron na złoty kolor, potem osączałam je na ręczniku papierowym.
- Podałam z dżemem wiśniowym i brzoskwiniowym.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Pałac w Kościelcu woj. wielkopolskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.