Polecam na chłodniejsze dni, pożywne i delikatne, smak obłędny.
Polecam gorąco.
Risotto z owocami.
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki ryżu arborio lub innego do risotto
- ok. 600 ml mleka
- liofilizowane poziomki
- kandyzowane wiśnie
- mix owoców kandyzowanych
- nerkowce
Przygotowanie risotta:
- Do garnka wlałam mleko, dodałam ryż i gotowałam ciągle mieszając aż stał się kremowy ale wciąż al'dente.
- Dodałam wtedy owoce kandyzowane, wymieszałam z poziomkami.
- Przełożyłam ryż do miseczek i posypałam podprażonymi na suchej patelni nerkowcami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Teatr Letni w Ciechocinku |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.