piątek, 1 listopada 2019

Kanapki z jajem i serem pleśniowym

Pyszne kanapki dziś proponuje na śniadanie, jest w nich to co lubię.
Jeśli i Ty lubisz ser pleśniowy i jajo to koniecznie wypróbuj takie kanapki.
Kanapki śniadaniowe.



Składniki:

  • 4 kromki pieczywa żytniego razowego pełnoziarnistego
  • 4 jaja na twardo
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona cebulka
  • 100 g sera z niebieską pleśnią blue
  • garść oliwek
  • kilka listków bazylii
  • pasta jaglana do posmarowania
  • kiełki rzodkiewki
  • sól różowa himalajska
  • pieprz świeżo mielony



Przygotowanie kanapek:

  • Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam, przekroiłam na połówki.
  • Ser pleśniowy pokroiłam na plastry, tak samo jak i pomidora.
  • Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka.
  • Kromki chleba posmarowałam pastą jaglaną, ułożyłam plastry pomidora, sera, piórka cebuli, jajo i oliwki, posypałam kiełkami rzodkiewki.
  • Udekorowałam listkami bazylii.
  • Kanapki gotowe.


Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kościół ewangelicko - augsburski w Poddębicach woj łódzkie

3 komentarze

  1. Dorotko!
    Uwielbiam takie kanapki. W środę kupiłam przepyszny duński ser pleśniowy. Bardzo pikantny i wczoraj z braku czasu właśnie kanapki były naszym obiadem. Od czasu do czasu bardzo lubimy takie "turystyczne obiady".
    Serdecznie Cię pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jajecznicy nie można jeść ciągle, ja też ją lubię ale kanapki są super.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger