Podany z kaszą gryczaną niepaloną jest idealnym obiadem.
Gotujecie ze mną?
Gulasz z kaszą.
Składniki:
- 1000 - 1200 g biodrówki wieprzowej
- 2 papryki czerwone szpiczaste
- 3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy
- 1 duża cebula
- 2 łyżki oleju
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 łyżka mąki
- 500 ml bulionu warzywnego
- 1/2 jabłka
- kasza gryczana niepalona do podania
Przygotowanie gulaszu:
- Mięso umyłam, osuszyłam, pokroiłam na kawałki.
- Kawałki mięsa oprószyłam mąką i podsmażyłam na oleju.
- Dodałam do garnka pokrojoną w dużą kostkę cebulę i paprykę, chwilę podsmażałam.
- Wlałam do garnka bulion, dodałam pokrojone w kostkę jabłko, posoliłam i gotowałam pod przykryciem aż mięso zmiękło, ok. 45 minut.
- Na koniec dodałam ciecierzycę, gotowałam jeszcze 5 minut.
- Podałam z kaszą gryczaną niepaloną na sypko.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Baranowie Sandomierskim woj. podkarpackie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.