Brokuł jest tutaj chrupiący i smakuje wybornie.
Polecam serdecznie.
Kotlet z brokuła.
Składniki:
- 1 duży brokuł
- 2 jaja
- 1 łyżeczka przyprawy bio jarzynki
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 50 ml mleka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Przygotowanie dania:
- Brokuła w całości blanszowałam we wrzącej wodzie 5 minut.
- Jaja roztrzepałam w jarzynką i mlekiem na jednym talerzu a na drugim wsypałam bułkę tartą, szczyptę soli i pierz.
- Brokuła wyjęłam z wody, odczekałam aż przestygł i pokroiłam go na plastry.
- Nie odcinajcie nóżki, wtedy się nie rozpadnie.
- Najpierw obtoczyłam każdy plaster w jaju a potem w bułce.
- Smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek królewski w Kole woj. wielkopolskie |
4 komentarze
Tak przygotowuję kalafiora i brokuła.Wyjątkowo dobrze smakują.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
Tak Łucjo, jest pysznie.
UsuńŚwietny sposób dla weganów ; )
OdpowiedzUsuńDla wegan jak znalazł, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.