Fasole używane są w kuchni międzynarodowej już od bardzo dawna.
Nadają daniom smak i walory odżywcze.
Zielona Fasola Flażoletka wzbogaci w intensywny kolor i smak wiele potraw, dziś mój twarożek.
Zachęcam do spróbowania.
Flażoletka i twarożek.
Składniki:
- 200 g fasolki flażoletka - puszka Bonduelle
- 330 g sera twarogowego półtłustego
- 200 g śmietany kwaśnej 12 %
- sól różowa himalajska
- 1 strąk papryki konserwowej
- pieprz cytrynowy
- 2 - 3 łyżki kiełków rzodkiewki
Przygotowanie twarożku:
- Do miski wkruszyłam ser, rozgniotłam go widelcem, wymieszałam ze śmietaną.
- Dodałam osączoną na sicie fasolkę, wymieszałam.
- Paprykę pokroiłam w kosteczkę, dodałam do masy, doprawiłam solą i pieprzem, wymieszałam.
- Na miseczce posypałam kiełkami rzodkiewki.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac Grudzińskich w Poddębicach w wiosennej szacie woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.