Polecam do zrobienia dwóch porcji bo jedna szybko zniknie i nie nacieszycie się smakiem.
No to co? zaczynamy?
Pasta jaglana pomidorowa.
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki pasty harissa
- sól morska
- 2 łyżki pasty pomidorowej
- 2 łyżki oliwy
- 1 połówka brzoskwini z puszki
Przygotowanie pasty:
- Do misy malaksera włożyłam ugotowaną kaszę, dodałam posiekany czosnek, odrobinę pasty harissa, sól, oliwę, pastę pomidorową i pokrojoną brzoskwinię.
- Zmiksowałam całość na kremową pastę.
- Przełożyłam do pojemnika i gotowe, tylko zajadać.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Z cyklu Łódź Bajkowa "Maurycy i Hawranek" |
1 komentarze
Jest smaczna, pożywna i dietetyczna.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.